Talvi on melontaretkien suunnitteluaikaa – vai onko?

Kulunut talvi on ollut melonnan kannalta hyvä, jos sattuu asumaan avoimen veden äärellä. Minä en asu. Pitää siis keksiä muuta ajankulua. Toki omalta osaltani sen verran löytyy kaikenlaista puuhaa, että ei ole aika pitkäksi tullut.

Olen katsellut kauppojen retkeily osastoilla erilaisia versioita paracord narusta tehtyjä ”rannekoruja”. Asiaa tutkittuani löysin siihen ohjeet puhelimen app:na ”Paracord instructions”. Siinä esitellään monta erilaista punontamallia. Netti olikin sitten pullollaan macrame-punonta ohjeita joten siinä mielessä haasteita riittää. Sekin tuli jo kokeiltua että muilla naruilla tuo homma ei oikein onnistu. Mietin vaan, että millä sitä ensi kesänä tarpin virittelee kun kaikki nyörit on punottu erilaisiksi punoksiksi !!!

Ensimmäinen 2,5 m pätkä punottuna. Hieno ja tasainen siitä tuli.

Ensimmäinen 2,5 m pätkä punottuna. Hieno ja tasainen siitä tuli.

Sain joululahjaksi kaksi mielenkiintoista kirjaa Retkipaikka ja 501 nähtävyyttä Suomenlahdelta. Todella mielenkiintoista luettavaa. Kesäälä aionkin käydä katsastamassa meloen muutamankin kohteen Suomenlahden alueelta. Retkipaikka-kirjan perusteella koin yllätyksiä – Suomessa löytyy paljon luolia joista osa on kotini läheisyydessä. Enkä minä vanhana luolamiehenä ole tiennyt niistä mitään !!! No pitää käydä katsastamassa nuo kohteet pikapuoliin.

Pikkupakkasessa Vuokatin laduilla auringon laskussa

Talvella on usein lunta. Niin ainakin on ollut lapsuudessani. Nykyään tuo hiihtokausi alkaa olla aika lyhyt Etelä-Suomen osalta ainakin. Tietysti jos haluaa laittaa aivot narikkaan ja hiihtää ympyrää lumetetulla pikkulenkillä niin se kyllä onnistuu. Mitään elämystä siinä ei kyllä ole. Pitääkin siis matkata hieman pohjoisemmas. Tänä vuonna se oli Sotkamon Vuokatti. Siellä riitti lunta vaikka minkämoiseen talviurheiluun.

Kesänretkiä olen suunnitellut. Niitä toteutetaan meloen että patikoimalla. Patikkareissu Haltille heinä-elokuun vaihteessa vaatii hieman totuttelua jo etukäteen. Rinkkaan ei passaa laittaa liikaa tavaraa vaan se pitää saada kevyeksi, jotta jaksaa koko reissun reippaasti askeltaa.

Melontareissuja on jo valmiina seuran puitteissakin muutama järjestettäväksi sekä pari omaa pienemmällä porukalla. Karttoja on kiva tutkia ja siinä käytän ahkerasti retkikartta sivustoa. Siellä on helppo suunnitella reittejä koska samalla voi mittaila etappien etäisyyksiä. Ilmakuvan avulla näkee aikahyvin myös rannan, hiekkaa vai kiveä. Kivoja paikkoja olisi vaikka kuinka mutta työt haittaa harrastusta tässäkin asiassa. Lomaa ei liene tarpeeksi koskaa. Mutta suunnittelu on kivaa, melkein voi kuulla laineiden liplatukset ja lintujen äänet. Taidanpa ottaakin sen kunniaksi kupin kahvia ja leivoksen. Sitten leijunkin tästä ajatusten siivin tuleviin retkiin …..

Kuppi kahvia ja leivos - sitten vaan ajatusten siivin tulevien retkien maisemiin.

Kuppi kahvia ja leivos – sitten vaan ajatusten siivin tulevien retkien maisemiin.

One response to “Talvi on melontaretkien suunnitteluaikaa – vai onko?

  1. Taas kiva kirjoitus.sitähän se talvi on..suunnittelua ja haaveita.jotkut toteutuu,kaikki ei.mutta Junnu Vainion sanoin totean että ”vilkas mielikuvitus on köyhän ainut huvitus”😁😀😀

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.