Retkipäivä 22

Evert haki meidän hostellista tehtaalle jossa pakkasimme varusteet. Ulkona satoi roimasti. Kun pakkaus oli valmis Evert vei meidät ja kajakit rantaan. Evert vielä pienen matkan vesillä saattoi meitä moottoriveneellä.

Evert ja Lily-koira oli saattamassa meitä matkaan.

Evert ja Lily-koira oli saattamassa meitä matkaan.

Sää oli hyvä joskin oli luvattu että tuuli yltyy. Matka joutui reippaasti sopivassa laitamyötäisessä ….ei kun sivumyötäisessä. Poikkesimme Poroluodolla syömässä. Hieno paikka, löytyy tupa ja sauna. Kaikki siistissä kunnossa, hieno juttu. Poroluodolla olisi viihtynyt pitempäänkin. Matka kuitenkin jatkui. Ohtakarille otimme suuntiman. Matkan varrella alkoi tuuli yltyä ja kun pääsimme puoleen väliin nousi aallokko korkeaksi. SYvyyskäyristä selvisi että matalikkoja oli siellä täällä. Olimme noin kaksi kilometriä rannalta ja aallot yli metrisiä. 15 km matkasta tuli 19 km ja se oli taiteilua. Ei kaaduttu vaikka tuentoja otettiin rankastikin aina välillä. Miten sen aallon otat vastaan kun se tuulee ylhäältä päin! Horisontti oli välillä huviksesi kuten myös Juho, niin korkeita aallot oli. Yleensä aallot tulevat 2-3 ryhminä. Nyt niitä oli 5-6 kpl ja kuohuvia.

Metriset aallot niin horisontti ei näy. Eikä myös Juho.

Metriset aallot niin horisontti ei näy. Eikä myös Juho.

Ohtakariin päästiin ja todettiin että tänään ei enään jatketa. Oletimme tuulen olevan 8 m/s mutta sääennusteen mukaan se olikin ylityksen aikana noussut jo 11 m/s. Ei enään ihmetelty miksi oli niin hankalaa.

Majoitus löytyi hieman oudosta paikasta tien ja venerampin välistä. Melontapro APkin on tässä perimätietojen mukaan yöpynyt niin miksi sitten me ei voitaisi myös. Hyvin nukutaan jos ei jäädä auton alle. Lohtajan harrastuksena näkyy olevan Ohtakarin ympäriajo sunnuntai iltaisin.

Ei aina niin ihana paikka yöpyä.

Ei aina niin ihana paikka yöpyä.

3 responses to “Retkipäivä 22

    • Kiitos Mauri !!!
      Alkaa olla loppumetreillä käsillä. Tosin nyt löi päälle sellaisen myrskyn että ei päästä vesille ennen keskiviikkoa.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.