Retkipäivä 17

Aamupalalla Arto yllätti tuomalla meille kunnon leivät. Ei tarvitse kuulemma pelkällä pussipuurolla reissuun lähteä. Erittäin suuri kiitos Artolle ja Siniselle Hetkelle.

Aamu näytti synkältä mutta muuttui matkan aikana lopulta todella lämpimäksi. Päivätauolla piti jo laittaa aurinkorasvaa. Minulla tosin riitti kun laski hihat, nahka oli jo palanut. Tauon jälkeen menimme kapeikon läpi ja sen jälkeen avautui aivan uusi maailma. Siinä maailmassa jos haluaa mennä kiven taakse piiloon se kyllä onnistuu. Kiviä oli horisontti täynnä. Olin kuullut tästä etukäteen mutta näkymä oli kyllä jotain mitä en todellakaan odottanut. On siinä jättiläinen ollut kiukkuinen kun on viskellyt noin julmetusti kiviä pitkin rantoja. Osa näkyi ja osa kivissä vaani raspipintoineen veden alla. Nyt ymmärrän miksi on pysyttävä väylällä, pohja hajoaa kun tuonne kivikkoon menee.

Kiviä horisontissa

Kiviä horisontissa

Matkalla koettiin myös kahden säärintaman kohtaaminen ja sen mukanaan tuoma ristiaallokko. Siinä sai oikeasti tehdä töitä että pystyi etenemään ja pysymään pystyssä samaan aikaan. Tuulikin puhalsi ristiin. Taisi olla aallot vielä solmussa erisuuntaisia kuin tuulet. Ja alkoi aivan yllättäen. Tuota keikutusta ja vatkausta kesti parin kilometrin verran. Iltaan mennessä kuitenkin tyyntyi kuten aina yleensä käy.

Juho auringonsillalla

Juho auringonsillalla

Yöpaikaksi päätimme katsastaa kartassamme olevan Halsön saaren leiripaikan. Tie sinne tulisi olemaan kivikkoinen kartan mukaan. Juu ja ei väärässä ollutkaan. Melkoisen sokkelon oli luonto rakentanut. GPS apuna lähdimme pujottelemaan kivien ja kaislan labyrinttia. Mikään oikotie ei ollut läpimelottavissa.

Taas ollaan jumissa

Taas ollaan jumissa

Lopulta reitti löytyi ja aikaa oli kulunut toista tuntia. Ilta alkoi laskeutua kun saavuimme leiripaikalle. Ei ihan vastannut odotuksia. Kaikki paikat oli hoitamatta ja näytti että siellä ei olisi aikoihin käynyt kukaan. Pitkää ruohoa ja romua siellä täällä. Oman teltan laitoin sauna rakennuksen terassille mutta Juho joutui raivaamaan pitkään ruohoon teltalle paikan. Pitkä päivä, paljon kilometrejä aiheutti ettei ajatus oikein toiminut. Oli vain nopeasti päästävä nukkumaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.