Retkipäivä 16

Lämmin yö ja hyvät unet. Kalliosta huokui lämmintä koko yön. Kylmyyttä onkin ollut ihan riittämiin. Aamu alkoi aurinkoisena ja kuin taikaiskusta se meni pilveen kun lähdettiin vesille. Kilometri kun oli menty löytyi hienoja majoituspaikkoja. Niin se aina menee kun väsyneenä ei jaksa enempää hakea. Kallioilla on nukuttu vaikka nurkan takana olisi ollut hiekkaranta.

Kristiinan kaupungin edustalla

Kristiinankaupungin edustalla

Sää muuttui kokoajan pilvisemmäksi ja jonkin verran näkyi usvaa avomeren puolella. Aikamme sitä seurattiin eikä se sieltä lähestynyt joten otimme suoran suuntiman kohti Kristiinankaupunkia. Myötätuulessa matkasimme mutta ilma oli kuitenkin aika kylmän oloinen. Pysähdyimme jaloittelemaan ja lisäämään vaatetta. Aamulla laitettiin oikein aurinkovoidetta. Pitkähihaista kuitenkin piti laittaa.

 

Aallokko suureni ja usva nousi

Aallokko suureni ja usva nousi

Suoralla suunnalla kohti Kaskisten edustan saaria. Matkan aikana aallokko nousi merkittäväksi ainakin matalikkoon kohdilla. Niitä ei pinnalla huomaa kuin aallokossa mutta karttapohja kertoo niin. Kun selkä oli ylitetty oli usva saavuttanut meidät. Oli pakko alkaa suunnistamaan GPS avulla kun näkyvyys alkoi heiketä. Oltiin kuitenkin jo lähellä määränpäätä. Aallokko nousi melkoisesti ja alkoi jo olla riskirajoilla etenemisen suhteen. Oltiin jo aika väsyneitä kun lounaalle oltiin vasta menossa.  Kaskisten rännin kun päästiin helpotus oli suuri. Viimehetkellä sään suhteen.

Kaskisten satama näkymä

Kaskisten satama näkymä

Ruokapaikkaa etsimme aikamme ja päädyimme rantaravintola Siniseen Hetkeen. Pienen jutustelun jälkeen ilmeni että omistaja on entinen olympiavoittaja Arto Koivisto. Kerromme melontaurakasta ja hän pyysi meitä majoittumaan savusaunalleen. Auliisti otimme kutsun vastaan. Syötiin lounaan lisäksi vielä illalla pitsat. Että on hyvää ruokaa !!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.