Retkipäivä 5 ja yömelonta

DSCN4530

Kahden saari päivän jälkeen minua ei pidätellyt mikään, melomaan oli päästävä. Ilta seitsemän jälkeen lähdettiin liikkeelle. Tuuli oli laantunut aika paljon. Alkuvaiheessa vastus oli kovaa mutta aallot pieniä. Tirmon kaupalla poikkesimme täydentämään vesivarastoja, jos joutuisimme jäämään saareen kelin vuoksi. Ilta pimeni mutta keli ei  hellittänyt. Puolen yön paikkeilla olimme Emäsalon liepeillä ja kävi selväksi että emme sitä pimeässä ohita. Aallot hakkasi kareihin ja niitä ei pimeässä havaitse. Päätimme ottaa pikaunet kalliolla. Teltta suojaksi ja makuupussiin. Kovaa oli ainakin alusta !!! Uni oli mitä oli mutta neljän maissa kaksi kankeaa nousi teltoista. Todettiin olevamme vaihtolämpöisten siksi hitaasti elintoiminnot notkistuu.

Aamusella oli hieno meloa tyynessä kelissä. Matka joutui nopeasti. Päätimme käydä Kaunissaaressa kunnon munkkikaffet. Kahvila aukeaisi vasta parin tunnin päästä. Höh sanon minä !!! Syötiin sitten omia eväitä. Mantereella ukkosti. Lähdettiin kohti Vuosaarta ja Natura Viva melontakeskusta. Ukkonen nosti isot aallot joita jouduttiin odottelemaan laantuakseen suojassa. Toisen kerran menimme maihin kun takaa uhkasi uusi ukkonen. Ei kuitenkaan tullut niskaan vaan pysyi omissa oloissaan merellä. Loppumatka melottiin seka aallokossa. Oli mennyt tuulen suunnan vaihdoksista ihan ristiin ja solmuun koko homma. Melomista ei sekoilu haitannut.

Kiitokset Natura Viva Ilkalle lämpimästä suihkusta ja vieraanvaraisuudesta. Aamulla matka jatkuu.

 

One response to “Retkipäivä 5 ja yömelonta

  1. Hienoa että pääsitte Vuosaareen ja suihkuun.ei muuta kun onnea ja myötäisiä tuulia aamuksi ja jatkoon.kovia sissejä ootte☺👍

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.