Oman kajakin hankinta

Olin pitkään sitä mieltä, että omaa kajakkia ei kannata hankkia, koska seuralta saa niitä vuokrata edullisesti. Seuran kajakkeja ei tarvitse korjata tai huoltaa, kunhan pitää niistä huolta kuten omastaan. Vuokrasin parille reissulle kajakin, mutta kun eteen tuli muutamia asioita, joita retkimelonassa olisi varustuksen kannalta oltava, ajatus omasta kajakista alkoi kyteä. Yksi tärkeistä asioista oli kompanssi. Minulla on kansikompanssi ja siinä huomaa, se voi helposti olla 5 astetta väärässä kohdassa. Suuren selän ylityksessä se on todellakin liian suuri virhelukema. Seuran kajakeissa ei kompanssia ole. Yksilöllisiä asennuksia, kuten purjekiinnikkeet tai kamerajalustojen asennus ei tule lainakajakissa kyseeseen mitenkään. Tietysti, jos tekee retkiä muutaman kesässä, ei ehkä kannata sijoittaa omaan kalustoon. Minä päätin hommata oman kajakin.

Kajakin hankinta ei ole mikään helppo kauppareissu. Kysy mielipiteitä. Saat varmasti monia ja kaikki ovat varmasti niitä oikeita. Se on muuten totta, että jokaisella on oma mielipiteensä. Itse kuitenkin tein ajatustyötä siitä mitä oikeastaan kajakilta haluan ja miksi olen sitä hankkimassa. Hain ensisijaisesti retkikajakkia, joka sopii minulle. Sen pitää olla tilava. Sen pitää olla helposti käsiteltävä. Sen pitää olla sopiva minun kropalle. Sen ei tarvitse olla kaverin mielestä paras. Sen ei tarvitse olla …. niin se olisi minun ihan itseni valitsema niillä ominaisuuksilla kuin haluan. Kun siihen istuu ja meloo – tiedät koska olet oikeassa kajakissa, niin minulle kävi.

Olin seuran kautta retkille vuokrannut Bigfoot #1 kajakin. Se on isojalkaisille melojille sopiva peli. Ominaisuudet retkelle olivat hyvät ja tilavuutta riittää. Kovassa kelissä kuitenkin eteen tuli tilanteita, joissa hauista tarvittiin oikeasti, että kajakki totteli kapteenia. Muuten tämä kulkee kuin juna ja on hyvä valinta monelle iso kokoiselle melojalle. Materiaali on kestävää ABS-muovia. Minä hain kuitenkin jotain muuta.

Tiettyjä taustatietoja minulla oli siitä, mikä olisi hyvä retkikajakki. Kajakkimyyjistä Welhonpesä ja North West Import olivat ne, jotka antoivat mahdollisuuden koemelontaan. Molempien kanssa yhteistyö sujui mainiosti ja koemelonta ajankohdan sopiminen oli sujuvaa. Koemeloin Explore L ja Beaufort kajakit. Niiden välille oli oikeastaan aika vaikea löytää mitään eroja. Molemmat olivat todella hyvänoloisia matkakavereita. Loppujen lopuksi pitkällisen harkinnan jälkeen valitsin itselleni Skim Kayaks Beaufortin. Kauppa väännettiin North West Import Oy Klaus Vanamon kanssa. Samaan kauppaan liitettiin Juhon kajakkihankinta – sama peli mutta Rock Hopper versiona. Juho meinaa varmaa mennä kivikkoon, saa meloa siis edessä !!!

Beaufort – minulle sopiva melontakaveri

IMG_4842

Niin nyt kai sitten on aika ilmoittaa niitä teknisiä tietoja Beaufortista

Pituus 513 cm

Leveys 53,1 cm

Paino 24,5 kg

Tilavuudet

Etuluukku 88 litraa

Istuinosa 147 litraa

Päiväluukku takana 71 litraa

Päiväluukku edessä 5,2 litraa

Takaluukku 47 litraa

Kokonaistilavuus 358,2 litraa

Melojan suosituspaino 70 – 100 kg

Materiaalit lasikuitu/diolen/polyesteri

VALMISTETTU SUOMESSA !!!!!!!

Kuitukajakki on monen mielestä herkkä. Totta, mutta pitää olla myös itsellä taju siitä miten kajakin kanssa mennään. Muovikajakki ei ole yhtä liukas kuin kuitukajakin pinta. Muovi reagoi myös lämpötilaan. Moni onkin kesällä vääntänyt kajakkinsa kieroon kattotelineellä kesähelteillä. Lasikuitu ei kestä kolhuja, siksi lisätään joukkoon diolenia – se on kalliimpaa mutta nostaa kestäyyttä.

Beaufort-2 (1)

 

Minua viehätti Beaufortin muoto – se on erilainen kuin muut. Vesilinja on pitkä, mutta kajakin reagointi liikeisiin kuitenkin todella herkkää. En suosittelisi kajakkia kokemattomalle – sen verran herkkä se on liikkeissään, mutta osaava meloja ohjaa tätä kajakkia vartalonliikkeillä taitavasti.

Yksi asia jonka haluan vielä tuoda esiin on jalkatuet. Valitsin itselleni joustavat jalkatuet, ne on aivan loistavat. Helppo meloa vaikka paljain jaloin ja meloessa jalkojen aktiivisuus saa aivan uuden ulottuvuuden. Todellakin voin suositella näitä retkimelojille.

 

KS-flex-joint-steering-system_complete

Toivottavasti tästä kirjoituksesta löytyy se ydin jota haluan kaikille tuoda esiin. Hanki itsellesi kajakki joka sopii Sinulle – tunnet sen kun istut oikeassa kajakissa. Hyviä melontoja =)

2 responses to “Oman kajakin hankinta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.