Rannikkomelonnan reittisuunnitelma

Melontareissu lähestyy ja nyt on suunnitelma viety karkeana päivätasolle. Suunnitelmassa ei ole huomioitu mitenkään sääolosuhteita mutta yksi lepo/huoltopäivä on viikkoon varattu. Päivittäiseksi melontamatkaksi suunniteltiin 45 km, mutta se voi olla lyhyempi tai pitempi riippuen olosuhteista. Oletuksena on että ainakin pitempiä matkoja melottaisiin kahdessa osassa – päivällä olisi lepo/tankkaustauko. Mitään suoritusta ei olla kuitenkaan menossa tekemään vaan nauttimaan luonnosta ja tietysti melonnasta. Kokonaiskilometri määräksi tuolla sunnitelmalla tulisi 1222 km. Matka alkaa lauantaina 4.6 ja päättyisi näin ollen lauantaina 9.7.2016.

Lähtöpaikaksi on valittu Virojoki, joten toiveena on lounainen ilmavirtaus – pientä tuuliapua siis tässä leveäselkäisenä toivotaan. Juho käyttää purjetta, mutta itsellä se ei sääntöjen mukaan ole sallittua. Matkalla poiketaan reitille osuvien tuttavien mökeille huoltotauoille – saunomista ja varustehuoltoa, saattaa olla, että syödään jotain muutakin kuin retkiruokaa. Vesivarastojen täydennystä tehdään aina kun se on mahdollista – parin kolmen päivän vesimäärä pitäisi aina olla mukana, varmuuden vuoksi.

Yöpyminen tapahtuu teltassa pyrkien käyttämään leirintään tarkoitettuja alueita. Varmasti joutuu leiriytymään myös sillä hetkellä parhaaseen paikkaan, kajakissa ei kuitenkaan ole tarkoitus nukkua. Kahden kajakin muodostamana lauttana sekin olisi mahdollista.

Tässä karttaan merkittynä reittisuunnitelma, joka toimii siis reissun ohjeellisena runkona. Melottu reitti julkaistaan kun melonta on tehty. Matkalla käytettävistä kartoista löytyy tarkemmat selostukset Juhon blogissa (englanniksi).

 

 

 

4 responses to “Rannikkomelonnan reittisuunnitelma

 1. Löysin tämän blogin vasta hiljattain. Mielenkiinnolla tulen seuraamaan rannikkomelonnan etenemistä. Itäisellä Suomenlahdella jonkin verran liikkuneena hämmästelen hieman, miksi alkuosuuksien reitti on vedetty niin kauas avomerelle. Muutama kilometri pohjoisempana olisi varmasti suojaisampaa, reitti vaihtelevampi ja ylitykset lyhyempiä. Vallitseva tuulensuunta täällä on lounaasta, joten alkumatkasta vastatuuli on myötäistä todennäköisempää. Oman reittini luultavasti suunnittelisin mieluummin Ruissaren ja Tammion, ehkä Kuutsalonkin pohjoispuolelta sekä Tirmon kapeikosta.

  Tykkää

  • Kiitos vierailusta blogissa. Tuo suunnitelma on tosiaankin vain suunnitelma. Sen toteutumiseen vaikuttaa suuremmalti osin säätila ja sen mukaan sitten muutetaan kurssia. Todennäköisesti kuljettu reitti on suojaisempana kuten kirjoitit. Meidän mukaan voi tulla melomaan, jos sattuu olemaan samoihin aikoihin vesillä. Kaverina minulla on Juho Paaso. Hänen blogi löytyy sivuiltani linkkinä A Paddling Fool.

   Tykkää

 2. Kaunissaaren eteläkärjessä on muuten suihku, vessa, raikasta vettä, kauppa, pizzeria yms. pientä ja tarpeellista. Pohjoiskärjessä ei ole kuin hiekkaa. Pitkäniemen kärkeen vaan leiri pystyyn. Komppaan Timoa siinä, että aika merellinen reittivalinta. Maisemakin on yhtä horisonttiin tuijottamista jos noin ulkoa menee. Tsemppiä reissuun.

  Tykkää

  • Kiitos tiedosta, kaikki vinkit tulevat tarpeeseen. Tuo reittisuunnitelma on suunnitelma. Se muuttuu sen mukaan mitä ilmat on. Osakseen aivan tarkoituksella olemme tuon reitin vieneet ulommas, saa sitten nähdä onko se mahdollista. Minulla on melontakaverina rannikon jo kertaalleen melonut Juho Paaso (blogi löytyy linkkinä A Paddling Fool). Hänellä on paljon kokemusta Saaristo- ja Ahvenanmeren alueesta. Saa sitä tulla melomaan osamatkaa meidän kanssa jos sattuu osumaan sopivaan saumaan.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.