Talvimelontaa maaliskuussa 2016

cv 013

Kun vedet keväisin alkaa sulamaan ei voi vastustaa poltetta päästä vesille. Vesi on kylmää mutta sitä varten on olemassa varusteet – ulkoilu sää kun ei ole koskaan huono, on vain huonoja varusteita.

Keväisin auringonpaiste lisää melonta aluetta tehokkaasti. Perjantaina lenkki oli 10 km, kun se nyt keskiviikkona oli jo lähes 15 km. Toki välillä oli hieman haasteita melonnassa https://www.youtube.com/watch?v=mYtpEGL3Cnc&feature=youtu.be !!!

Käytän näillä ilmoilla tietysti kuivapukua. Alla minulla on merinovillainen alusasu – joka riitti ainakin yläosassa hyvin. Alavartalon suojaksi oli vielä normaalit pitkikset, ohut fleecehousut ja vielä kevesti topatut ulkoiluhousut. Villasukat ja melonta saappaat. Liian kuuma ei tullut vaikkakin kyllä hiki – tokihan puku ei hengitä. Vedenpitävät rukkaset on paremmat kuin sormikkaat – ainakin omasta mielestäni.

IMG_4845

Aurinkoisella ilmalla pipo vaihtuu kevyempää päähineeseen ja ehdottomasti tarvitaan myös hyvät aurinkolasit silmiä suojaamaan. Turhaa hifistelyä ei ole käyttää aurinkorasvaa. Kasvot saattaa palaa helposti ja sitä ei huomaa kun ilma on muuten kylmä. Juomapulloon tankkaa hieman lämmintä vettä tai sitten käytän pientä termospulloa – on mukavampi juoda haaleaa tai kuumaa kuin kylmää. Kesällä asia taas on toisin.

cv 011

Kun joutuu lähtemään jäältä on siinä pientä harjoittelua. Omalta osaltani neuvoisin että liika varovaisuus kostautuu kylmänä kylpynä. Eli reippaasti veteen ja poistullessa keula kohti reunaa ja reipaasti meloen jäälle. Toki kannattaa etukäteen katsoa jään paksuus. Se voi olla puuromaista tai muuten niin pehmeää että se pettää alla. Tuen ottaminen on silloin hieman hankalampaa. Kiva seikkailu kuten voit tästä pätkästä todeta https://www.youtube.com/watch?v=IuRBQivkv4U&feature=youtu.be . Tuota ensimmäistä reitin puhkaisua en valitettavasti saanut kuvattua – oli hieman muutakin operointia. Jää oli ensin puuroa mutta sitten jähmeästi pettävää lauttaa. Myöhemmin vastaantulleissa tilanteissa oikaisin myös lauttojen yli. Takaisin tullessa tuuli peijakas oli sulkenut sen reitin. Lisää vauhtia ja vasta toisella otolla pääsin siitä kohdasta yli. Vinkkinä voin sanoa että kannattaa nostaa evä tai peräsin ylös. Jäiden yli mennessä ne voi jäädä lauttojen väliin ja rikkoontua. Toisaalta pienellä kiertämisellä olisi päässyt ihan helposti melomallakin mutta se kun ei kuulu minun luonteelle – mennä siitä mistä aita on matalin. Yksin jäiden seassa meloessa kannattaa kuitenkin pitää järki kädessä ja välttää turhia riskejä.

cv 018

Esteitä harrastukselle ei ole – on tuossa kaveri jo ollut SUP-lautailemassakin. Helmikuussa oli innokkaimmat jo vesillä – toki pakkaset sulki avoveden järvillä hetkeksi. Merellä on jo pitkään ollut mahdollisuus meloa -sinnekin pitäisi jo kiivaasti ehtiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.