WIG Player 525 testausta

Kauden aloitukseen uuden kajakin testausta

Mielenkiintoista päästä testaamaan uutta kajakkia – siis kaikessa mielessä uutta. Ei oikeastaan ollut mitään ennakkotietoa koko merkistä. Malleja WIGllä oli tarjolla useampia, mutta hakusessa oli nimenomaan retkikajakki, joka olisi vakaa ja missä olisi myös tilavuutta sopuhintaan. Rajaus oli aikalailla kova, eikä siihen kategoriaan sitten montaa valittavaa jäänyt. Rajaukseen kun lisää vielä budjetin, niin vaihtoehdot jäi vielä pienemmäksi.

Welhonpesän sivuilla oli aika hyvät esittelyt kajakeista ja sieltä tuli bongattua WIG Player 525. Tämä kajakki tutkittiin tarkasti liikkeessä ja saimme sen myös koekäyttöön. Seuraavassa raporttia siitä, mitä kajakki oikeastaan on miehiään tai naisiaan.

Nettisivujen luonnehdinta on kyllä osuva – brittityylinen yleiskajakki, joka viihtyy aallokossa ja muistuttaa Kaymaan Furya. WIG on nyt kevään aikana päässyt kokemaan tulvajokea kovassa virrassa, puolimetristä aallokkoa, retkimelontaa rantautumisineen jne.

Malliltaan WIG Palyer 525 on suurenoloinen ja voi näyttää kömpelöltä, mutta sitä se ei todellakaan ole. Kajakki tottelee melojan liikkeitä täsmällisesti ja kallistaessa alkaa kaartamaan hyvin. Suuntavakaana pysyy hyvin pienessä takasivuaallossa, joka on monelle kajakille se vaikein pala purtavaksi. Evä puree hyvin kiinni.

Kajakki sopii myös pienemmälle melojalle hyvin

Kajakin alkuvakaus on hyvä ja varsinkin kakkosvaihe on tukeva, arempikin meloja uskaltaa ottaa kallistusta pelkäämättä kaatumista. Tämä helpottaa hallintaa oleellisesti varsinkin aallokossa. Reippaassa aallokossa testattiin kajakkia ilman painolastia ja se oli hyvin hallittavissa, tuli aallot mistä suunnasta tahansa. Suunta pysyi hyvin riittävillä evänsäädöillä, vaikka vajaa metrinen aallokko heittelikin aika hyvin.

Kajakki on kohtuullisen hintainen hankinta, mutta ei missään mielessä halpiskajakki. Hintaluokkaansa nähden viimeistely on hyvä. Kölinauha asennettiin jälkiasennuksena ja se on järkevää asentaa, jos on paljon rantautumisia. Nauha suojelee keulaköliä kallioilta.

Keli kuin keli – se on varusteista kiinni

Luukut on Kajak Sportin kumikansilla. Hieman itse olin sitä mieltä, että kovat kannet on paremmat, mutta ei näiden kanssa ole ollut ongelmia, kunhan pitää ne käyttökunnossa siliconilla. Toki kovat kannet pitää yhtälailla olla voideltu toimiakseen kunnolla. Merivesi varsinkin huuhtelee tehokkaasti kaikki siliconit pois, jolloin kansi ei välttämättä sulkeudu tiiviisti.

Kyllä on melojan hyvä meloa kun on sileä järvenselkä.

Kajakissa on hyvät kantokahvat, jotka on tukevasti kajakissa kiinni. Kuormitus jakaantuu isolle alueelle, joka varsinkin lastattua kajakkia siirrellessä on hyvä asia. Toinen asia on sitten pelastautuminen, jossa kahvat eivät aja asiaansa. Kansinarut on tukevasti ja myös sopivasti löysällä, että niistä saa kiinni myös paksummat hanskat kädessä.

Evän käyttö on sujuvaa ja sen koko on kajakkiin verrattuna riittävä. Eväkotelon ja vaijerin kiinnityskohta on riskialtis. Tämä on enemmänkin komponettivika kuin kajakin valmistajan virhe. Vaijerin kiinnitysholkki murtuu helposti, joten sitä pitää varoa aina, kun takaluukkuun tavaraa laittaa. Tämä kannattaa vahvistaa lisälaminoinnilla.

WIG Player 525 on monipuolinen yleiskajakki.

Yhteenvetona voi todeta, että WIG Player 525 on hyvä yleiskajakki harrastelijan käyttöön. Ammattikäyttöön se ei ehkä ihan taivu tai ainakaan en ihan niin kovaan käyttöön sitä suosittele. Ominaisuudet on hyvät aloittelijalle ja kokenut meloja saa piiskattua tästä kajakista melkoisia suorituksia. Retkilastissa tai ilman ominaisuudet eivät juurikaan muutu. Jalkatukien säädöt ovat riittävän laajat erikokoisille melojille.

2 responses to “WIG Player 525 testausta

 1. Hei. Kiitos kommenteistasi. Hienoa, että porukka kirjoittaa testejä uusista kamppeista. Olen miettinyt samaa kajakkia jo tovin ja tänään pääsin sitä sattumalta koemelomaan. Toki tyynessä kelissä ja vain 20 min ajan. Samaa mieltä helposta ohjattavuudesta kallistuksella, yllättävän hyvästä vakaudesta, hyvistä jalkatilojen pikasäädöistä… Mutta siihen se noilla keleillä jäikin. Joo, eskimo sillä pyörähti ihan ok, vaikkakin se mielestäni hieman normaalia enämpi voimaa vaatikin vrt muut retkivehkeet, mitä olen kokeillut. Korkea profiili tms? Mietin vain, että olenko liian kevyt tuohon ammeeseen? Paljonko sinulla oli testin aikana painoa kajakissa? Ja mitä puutteita näit ko tuotteessa vrt kovaan käyttöön todettuihin tuotteisiin?

  Tykkää

  • Tervehdys
   Tuota kajakkia on testattu ja käytetty jo tuon kirjoituksenkin jälkeen mm. Lofooteilla viikon reissu täydellä lastilla. Yleensäkin kajakit toimivat parhaiten kun niissä on hieman painoa. Tuo kajakki on vaimon käytössä ja hänellä se on toiminut hyvin ja on kevyt. Eskimossa on monta monituista asiaa mitkä vaikuttaa mutta jos tuli ylös niin hyvinhän se sitten toimii. On tullut eteen niitäkin kajakkeja millä se on oikeasti vaikeata.
   Puute tai ei mutta selitys tuolle hinnalle on että, onhan seinämä paksuudet pienempiä kuin vastaavissa puolta kalliimmissa kajakeissa. Materiaali valinnoilla ja määrillä voidaan hyvinkin saada materiaalihinnat huokeiksi. Yleensä sen huomaa myös painosta- kevyessä ei ole materiaalia niin paljon. Normaaliin retkimelontaan loistava kajakki mutta kun lähdetään ns. opastasolle alkaa varmasti kestävyys tulla vastaan.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.