Myrskypatissa

No niin näin kävi !!! Illalla alkoi niin kova myrsky että sai yön aikana vaan ihmetellä mikä lähtee ensimmäisenä tuulen mukaan tarppi, teltta vai kajakki. Kovan tuulen lisäksi satoi kaatamalla. Ihan vähempikin olisi riittänyt. Nostimme jo illalla kajakit kauemmas rannalta ja aamulla siirsimme niitä lisää. Myrsky oli nostanut vedenpintaa aika paljon. Helpompaa oli vain olla makuupussin lämmössä. Toki teltasta ei ollut uskallusta lähteä pois ettei tuuli vaan vie sitä.

Aallot tuli rantaan asti

Aallot tuli rantaan asti

Vaatteet ja varusteet oli märkänä eikä niitä tällä ilmalla kuivaksi saisikaan. Päällysvaatteet onneksi kuivuivat tuulessa kun oli itse lämpöpatterina sisällä. Teltta pysyi onneksi sisältä kuivana. Hierontaa sai jokaisella kyljenkäännöllä, oli jäänyt pari pahaa kiveä teltanpystytys vaiheessa teltan alle. Tuulen humina ja sateen rapina oli niin voimakasta ettei keskustelu vierekkäisten telttojen välillä onnistunut edes huutamalla. Teltan sisäseinät painuivat toisiinsa kiinni tuulenvoimasta. Hieman häiritsi nukkumista kun teltta heilui kokoajan. Tarppi paukutti helmojaan tuulessa ja sade piiskasi. Tätä se meri ilma on. Yli 10 m/s ja puuskissa 15 m/s tuulta seurattaisiin sitten pitempään. Liikkeelle päästäneet ehkä huomenna johonkin aikaan. Tämän näytöksen jälkeen on luvattu kovempaa sadetta ja ukkosta. Ei tässä paljon uskalla manata ettei vaan ala lunta ripsimään.

 

3 responses to “Myrskypatissa

 1. Kovan näköinen on keli…toivottavasti loppumatka sujuisi hyvin.ootte jo niin hienon työn tehneet,eikä olis enää paljon jäljellä…☺👍

  Liked by 1 henkilö

 2. Itse olen ollut Ii-joella ja lähtenyt matkaan koston joelta. Kun joki loppui Ii:ssä ja oli tultava merelle niin pääsin vaivoin Iin-röyttään ja olin siellä 2 yötä jumissa. Tänään pääsin matkaan hyvässä säässä, mutta sää muuttui matkan varrella. Piti rantautua Kellon kiviniemeen ja odotella siellä 2-3 tuntia ja sitten matkaan. Lopulta pääsin kotiin Ouluun ja olin aivan puhki, matkaa tuli tälle päivälle 38km.

  Lähetetty Windows Phonesta ________________________________

  Tykkää

 3. Teillä taitaa tosiaan olla jotain yläkertaa vastaan. Tehkää sopu ja melokaa loppuun. Kertokaa ainakin missä mennään ettei tarvitse huolestua. Pappila odottaa tietoja.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.