Rannikkomelonnan reittisuunnittelua

Merikartta tulee tutuksi

Merikartta tulee tutuksi

Tämän vuoden tavoitteena on meloa Suomen rannikko eli Sinivalkonauha melonta (www.retkimelojat.fi). Sen pituus on noin 1250 km reitistä riippuen. Jos ilmat ovat suotuisat, eikä tule mitään ihmeempiä vastoin käymisiä, niin reissu vie aikaa noin 5 viikkoa. Siinä tulee melontakaverikin aika tutuksi – luulisin. Pitää kuitenkin varata riittävästi snickers-patukoita, jos sattuu kaverilla sisäinen Joan Collins tyrkkäämään pintaan =)

Karttojen tutkimiseen menee yllättävän paljon aikaa ja ihan huomaamatta. Näin talvella onkin mukava syventyä ajatuksissa melontaan merellä – melkein voi sanoa että merentuoksun voi tuntea nenässään. Reittisuunnittelussa hyödynnetään melontakaverini Juhon kokemuksia vuoden 2014 Sinivalkonauhamelonnasta. Monta tärkeää kohdetta on gps:n muistissa ja sen lisäksi mobihiisin pisteet (www.joensuunkauhojat.net) on rannikon osalta lisätty. Reittiä rakennetaan Garmin BaseCamp ohjelmistolla, josta se on helposti siirrettävissä mukaan tulevaan gps-laitteeseen.

Päivämatkaksi tulee noin 45 km, yksi lepopäivä viikossa – viisi viikkoa pitäisi riittää melontaan. Tosin kesäkuun ilmat voi olla parin viime vuoden perusteella mitä tahansa lumipyrystä helteeseen. Toive olisi siitä puolesta välistä ja ilman sadetta. Lähtö on joka tapauksessa lauantaina 4. kesäkuuta aikaisin aamulla kohti Virolahtea. Illalla oltaisiin jo Lanskerissa iltatulilla. Aikomuksena on kiertää ns. ulkokautta jos ei tuulet sitä estä. Juholla on kajakissa purje ja hänellä pientä virettä on toiveena – mielummin myötäistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.